Avoimet pestit

Täältä löydät lippukuntamme avoimet vapaaehtoispestit. Pesteihin voi hakea suoraan ottamalla yhteyttä pestissä mainittuun henkilöön tai laittamalla sähköpostia Mavan sähköpostiin: mastonvartijat1982@gmail.com tai olemalla yhteydessä Mavan pestijohtajaan Peppiina Purtiloon peppiina.purtilo(@)gmail.com. Jos jokin pesti kiinnostaa sinua, ota rohkeasti yhteyttä, ja jutellaan pestistä tarkemmin. Pestejä voidaan myös räätälöidä tarvittaessa tai pestin voi myös aloittaa yhdessä parin kanssa. Jos sinua kiinnostaa jokin muu homma, jota tässä listassa ei ole mainittu, ota yhteyttä Peppiinaan, niin varmasti löydämme sinulle sopivan tehtävän!

AKELA

Lippukunnassamme aloittaa syksyllä 2019 1-2 uutta sudenpentulaumaa (=ekaluokkalaisten partioryhmää) ja nyt etsimme laumoille akeloita eli sudenpentujen ryhmänvetäjiä viikkotoimintaan. Jokaisessa sudenpentulaumassa toimii 2-3 akelaa, joten hommaa ei missään tapauksessa tarvitse tehdä yksin. Lauman kokoukset pidetään arki-iltaisin 18-19.30 Kantokasken koululla. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta. Sudenpentuohjelmasta voit lukea lisää www.partio-ohjelma.fi 

Akelan pestissä mahdollistat noin 12 lapsen viikottaisen harrastuksen alueellamme. Partio kasvattaa heitä aktiivisiksi toimijoiksi yhteisössään. Partio on harrastus myös aikuiselle ja tehtävässäsi pääset oppimaan johtamisesta, lasten kanssa toimimisesta ja kasvattamisesta, luonnossa toimisesta sekä tekemään yhdessä meidän mahtavan porukan kanssa.

Pestiin on tarjolla koulutusta. Aluksi saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan vastaavalta akelalta, myös muut kokeneemmat akelat toimivat tukenasi. Tarjoamme sinulle maksutta 3 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -kurssi, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Suosittelemme myös osallistumista viikonlopun mittaiselle akelakurssille, joka perehdyttää sinut 7-9-vuotiaiden sudenpentujen ohjaamiseen ja kasvattamiseen.

Aikatarve:  2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Tämän lisäksi sudenpentulaumat osallistuvat kisoihin/taphtumiin/retkille ja leireille. Näihin menee suunnittelukokousten lisäksi aikaa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus: kesäkuu-elokuu 2019

Pestaaja: Sudenpentujen ikäkausivastaava Larissa ”Laija” Olasvuori, larissa.olasvuori (a) gmail.com, 050-5473090

SAMPO

Syksyllä lippukunnassamme aloittaa kaksi uutta seikkailijajoukkuetta, joista toiselle etsimme sampoja, eli seikkailioiden johtajaa viikkotoimintaan. Suosimme lippukunnassame parijohtajuutta, joten etsimme tehtävään vähintään kahta sampoa. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta. Seikkailijaohjelmasta voit lukea lisää www.partio-ohjelma.fi 

Sampon pestissä mahdollistat noin 10-15 lapsen viikottaisen harrastuksen alueellamme. Partio kasvattaa heitä aktiivisiksi toimijoiksi yhteisössään. Partio on harrastus myös aikuiselle ja tehtävässäsi pääset oppimaan johtamisesta, lasten kanssa toimimisesta ja kasvattamisesta, luonnossa toimisesta sekä tekemään yhdessä meidän mahtavan porukan kanssa.  

Pestiin on tarjolla koulutusta. Aluksi saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan vastaavalta sampolta, myös muut kokeneemmat sampot sekä ohjelmajohtaja toimivat tukenasi. Tarjoamme sinulle maksutta 3 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -kurssi, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Suosittelemme myös osallistumista viikonlopun mittaiselle sampokurssille, joka perehdyttää sinut 10-12-vuotiaiden seikkailjoiden ohjaamiseen ja kasvattamiseen.

Aikatarve:  2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Tämän lisäksi seikkailijajoukkueet osallistuvat kisoihin/taphtumiin/retkille ja leireille. Näihin menee suunnittelukokousten lisäksi aikaa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 2,5 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus: kesäkuu-elokuu 2019

Pestaaja: Seikkailija ikäkausivastaava Elina Järvinen elinamaria.jarvinen96 (a) tai ohjelmajohtaja Larissa “Laija” Olasvuori, larissa.olasvuori (a) gmail.com, 050-5473090

VIESTINTÄJOHTAJAN KAKKONEN
Lippukunnassamme lähetetään kuukausittain uutiskirjeet niin johtajistolle kuin huoltajillekin. Johtajiston uutiskirje ja huoltajien Mastoposti sisältävät pitkälti samoja asioita, mutta erilaisilla painotuksilla. Uutiskirjeitä lähetetään, jotta tieto lippukunnan yhteisistä tapahtumista löytyisi helposti yhdestä paikasta ja lippukunnan viestintä olisi hajasirpaleiden sijaan kokonaisuus.

Pestissä osallistut uutiskirjeiden kirjoittamiseen ja oikolukemiseen sekä teet yhteistyötä juttuja kirjoittavien kanssa. Lisäksi autat ylläpitämään Mastonvartijoiden kuvapankkia ja nettisivuja sekä teet somejulkaisuja Mastonvartijoiden Instagramiin ja Facebookiin. Pestin tarkemmat yksityiskohdat ovat sovittavissa pestikeskustelussa.

Pesti sisältää mahdollisuuden harjoitella ja parantaa omia viestintätaitoja. Pesti ei vaadi kokemusta viestinnästä, mutta kokemus lippukunnan toiminnasta on etu. Myös halu kehittää Mavan viestintää on suotuisaa, mutta ei pakollista. Pestiin on tarjolla perehdytys ja tuki viestintäjohtajalta, jonka kanssa pestiä hoidetaan yhteistyössä.

Aikatarve:  3-5 tuntia/kk

Kenelle: samoajalle, vaeltajalle tai aikuiselle; kokemus lippukunnan toiminnasta ja hyvä äidinkielen osaaminen katsotaan eduksi!

Pestin kesto: 1 vuosi, pestiä jatketaan niin haluttaessa

Pestin aloitus: sopivan tyypin löydyttyä v. 2019

Pestaaja: Viestintäjohtaja Hannamari “Hansu” Haikonen, hannamari.haikonen (a) gmail.com, 044-2198729

UUDEN SUDENPENTULAUMAN KUMMI

Sudenpentulauman kummi huolehtii siitä, että uusi lauma käynnistyy hyvin ja uudet akelat oppivat niin akeloiksi, kuin lippukunnan tavoille. Sudenpentulauman kummi huolehtii siitä, että lauman toiminta on partio-ohjelman mukaista.

Kummin tehtävänä on tukea ja kannustaa lauman akeloita, kysellä kuulumisia ja olla saatavilla. Kummi tukee toimintasuunnitelman tekemisessä ja seuraa lauman toiminnan laatua. Kummi osallistuu pari kertaa kaudessa lauman kokouksiin ja antaa vinkkejä, miten toimintaa voisi kehittää.

Kummi kannustaa akeloita retkeilemään, kisaamaan ja osallistumaan tapahtumiin lauman kanssa. Hän auttaa tarvittaessa retken suunnittelussa ja ilmoittautumisten tekemisessä.

Kummi kutsuu akeloita myös mukaan muuhun lippukunnan toimintaan ja aikuisten ohjelmaan.

Tehtävä sopii erinomaisesti aikuiselle, joka on toiminut lippukunnassamme akelana, mutta nyt ei aika riitä siihen tehtävään. Tässä tehtävässä pääsee jakamaan kaikki omat onnistumisen kokemukset ja kehittämään lippukuntamme sudenpentutoimintaa.

Aikatarve: 5-10 tuntia/kk, aluksi enemmän ja tiiviimmin

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle; kokemus akelana toimimisesta eduksi

Pestin kesto: 1 vuosi, pestiä jatketaan tarvittaessa myös toinen vuosi

Pestin aloitus: sopivan tyypin löydyttyä, mieluiten viimeistään elokuussa 2019

Pestaaja: Ohjelmajohtaja Larissa ”Laija Olasvuori, larissa.olasvuori (a) gmail.com, 050-5473090

TARPOJAVARTION LUOTSI

Tarpojilla on tällä hetkellä yksi ikäkausivastaava, joka vastaa koko ikäkauden toiminnasta. Hän tukee ja auttaa tarpojavartioiden johtajia mm. toimintasuunnitelmien tekemisessä, kokousten toteuttamisessa sekä retkien suunnittelussa ja tarvittaessa osallistuu kokouksiin ja retkille.

Tulevaisuudessa on tarkoitus saada jokaiselle Mavassa toimivalle tarpojavartiolle oma lähiluotsi, joka tuntee kyseisen ryhmän jäsenet ja johtajat ja viime kädessä vastaa ryhmän toiminnasta sekä varmistaa, että se on partion kasvatustavoitteiden mukaista. Luotsi ohjaa vartionjohtajaa ja auttaa vaativammissa aktiviteeteissa ja huolehtii siitä, että tekeminen pysyy mielekkäänä ja tavoitteellisena sekä johtajalle että johdettavalle: hän kannustaa kokeilemaan uutta ja toimimaan uudella tavalla. 


Luotsi on ryhmänjohtajien apuna etenkin uuden ryhmän aloittaessa toimintansa ja varmistaa, että tarpojajohtajat pärjäävät ryhmän kanssa yksin. Tarpojajohtajat ja luotsi sopivat yhdessä milloin luotsi on paikalla ja mitä tehtäviä hän hoitaa. Luotsin tehtävä on antaa palautetta ja kannustaa uusia tarpojajohtajia pestissään ja antaa heille pikkuhiljaa enemmän tilaa ja vastuuta. 


Ikäkausivastaava ja luotsi eivät kuitenkaan ole vartion varsinaisia jäseniä eivätkä johda tarpojavartiota, vaan toimivat ryhmänjohtajien tukena silloin kun apua tarvitaan. Sekä tarpojajohtajat että tarpojat voivat toiminnassaan tukeutua luotsiin, jonka tehtävänä on auttaa, tukea ja kannustaa. Luotsi itse saa apua ja tukea pestiinsä ikäkausivastaavalta ja muilta luotseilta. Ikäkausivastaava ja luotsi toimivat positiivisena johtajan ja aikuisen mallina niin tarpojajohtajalle kuin tarpojallekin.


Aikatarve: Alussa viikottaista, myöhemmin kuukausittaista

Kenelle: Vaeltajalle tai aikuiselle

Pestin kesto: vähintään 1 vuosi, mieluiten 2,5 vuotta

Pestin aloitus: heti kun sopiva luotsi löytyy ja erityisesti tarve tammikuussa 2020 kahdelle uudelle luotsille

Pestaaja: Tarpojaikäkausivastaava Katja Nummela, katja.nummela (a) gmail.com

PERHEPARTION JOHTAJA

Lippukunnassamme toimii noin kymmenen perheen perhepartioryhmä ja etsimme ryhmälle toista vetäjää kaudelle 2019-2020. Perhepartioryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa joko Latokaski-Nöykkiö alueella tai läheisissä metsäretkikohteissa. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta. Perhepartiosta voi lukea lisää esimerkiksi täältä: https://www.partio.fi/lippukunnille/partio-ohjelma/perhepartio/

Tässä pestissä mahdollistat noin kymmenelle perheelle mukavan harrastuksen lähellä kotia. Partio on harrastus myös aikuiselle ja tehtävässäsi pääset oppimaan johtamisesta, lasten kanssa toimimisesta ja kasvattamisesta, luonnossa toimisesta sekä tekemään yhdessä meidän mahtavan porukan kanssa.

Pestiin on tarjolla koulutusta. Aluksi saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan perhepartion vetäjältä. Tarjoamme sinulle maksutta 3 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -kurssi, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. 

Aikatarve:  3-5 tuntia/kk kokemuksesta riippuen sekä kauden suunnittelukokouksiin menee noin 2h/kausi.

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita. Sopii hyvin aikuiselle, joka on mukana perhepartioryhmässä.

Pestin kesto: 1 vuosi

Pestin aloitus: elokuu 2019

Pestaaja: Ohjelmajohtaja Larissa ”Laija” Olasvuori, larissa.olasvuori (a) gmail.com, 050-5473090