Avoimet pestit

Täältä löydät lippukuntamme avoimet vapaaehtoispestit. Pesteihin voi hakea suoraan ottamalla yhteyttä pestissä mainittuun henkilöön tai laittamalla sähköpostia Mavan sähköpostiin: mastonvartijat1982@gmail.com tai olemalla yhteydessä Mavan pestijohtaja Larissa “Laija” Olasvuoreen larissa.olasvuori (@) gmail.com. Jos jokin pesti kiinnostaa sinua, ota rohkeasti yhteyttä, ja jutellaan pestistä tarkemmin. Pestejä voidaan myös räätälöidä tarvittaessa tai pestin voi myös aloittaa yhdessä parin kanssa. Jos sinua kiinnostaa jokin muu homma, jota tässä listassa ei ole mainittu, ota yhteyttä pestijohtajiin, niin varmasti löydämme sinulle sopivan tehtävän!

AKELA

SAMPO

TARPOJIEN IKÄKAUSIVASTAAVA

AIKUISLUOTSI

VIESTINTÄJOHTAJAN KAKKONEN

AKELA

Syksyllä 2020 pyrimme aloittamaan 1-2 uutta sudenpentulaumaa (toinen vuonna 2013 syntyneille ja toinen 2012 syntyneille). Nämä laumat (eli toimintaryhmät) etsivät vielä Akeloita, eli sudenpentujen johtajaa viikkotoimintaan. Pyrkimyksenä on löytää kolmen aikuisen porukka molempiin ryhmiin, jolloin tehtävä on kivan kokoinen. Lauman kokoukset pidetään arki-iltaisin klo 18-19.30 Kantokasken koululla ja sen pihapiirissä. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta, mutta halun ja innon toimia lasten kanssa ja oppia uusia asioita. Sudenpentuohjelmasta voit lukea lisää www.partio-ohjelma.fi 

Tässä tehtävässä pääset tarjoamaan vapaaehtoispanoksellasi hienon harrastuksen noin 12 lapselle, joka kasvattaa heitä aktiivisiksi toimijoiksi yhteisössään. Pääset oppimaan johtamisesta, lasten kanssa toimimisesta ja kasvattamisesta, luonnossa toimisesta sekä tekemään yhdessä mahtavan porukan kanssa

Pestiin on tarjolla koulutusta. Saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan ja tarjoamme sinulle maksutta 3 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -kurssi, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Halutessasi voit osallistua maksutta viikonlopun mittaiselle akelakurssille, joka perehdyttää sinut 7-9-vuotiaiden sudenpentujen ohjaamiseen ja kasvattamiseen.

Aikatarve:  2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Tämän lisäksi järjestämme retkiä, leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa. Näihin menee suunnittelukokousten lisäksi aikaa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 2-3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus: uudet ryhmät aloittavat toiminnan elo-syyskuun vaihteessa ja sitä ennen olisi hyvä tutustua ja perehtyä tehtävään. Eli tarve on heti-elokuun alku!

Pestaaja: Sudenpentujen ikäkausivastaava Larissa “Laija” Olasvuori, larissa.olasvuori@partio.fi

SAMPO

Syksyllä 2020 lippukunnassamme aloittaa uusi seikkailijajoukkue. Joukkueella on jo toimivat johtajat, mutta kolmannesta johtajasta ei olis haittaa. Olisitko se sinä? Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta. Seikkailijaohjelmasta voit lukea lisää www.partio-ohjelma.fi 

Tässä tehtävässä pääset tarjoamaan vapaaehtoispanoksellasi hienon harrastuksen noin 15 alueen lapselle, joka kasvattaa heitä aktiivisiksi toimijoiksi yhteisössään. Pääset oppimaan johtamisesta, lasten kanssa toimimisesta ja kasvattamisesta, luonnossa toimisesta sekä tekemään yhdessä mahtavan porukan kanssa

Pestiin on tarjolla koulutusta. Saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan ja tarjoamme sinulle maksutta 3 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -kurssi, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Halutessasi voit osallistua maksutta viikonlopun mittaiselle sampokurssille, joka perehdyttää sinut 10-12-vuotiaiden seikkailijoiden ohjaamiseen ja kasvattamiseen.

Aikatarve: 2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Tämän lisäksi järjestämme retkiä, leirejä sekä käymme erilaisissa partiotapahtumissa. Näihin menee suunnittelukokousten lisäksi aikaa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 2-3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus: viimeistään elokuussa

Pestaaja: Pestijohtaja, Larissa “Laija” Olasvuori, larissa.olasvuori (ät) gmail.com

TARPOJIEN IKÄKAUSIVASTAAVA

Tarpojien ikäkausivastaava toimii lippukunnassa tarpojavartioiden johtajien tukena. Hän varmistaa, että tarpojien ohjelma on suunniteltua, laadukasta ja noudattaa tarpojaikäkauden partio-ohjelmaa. Ikäkausivastaavan tehtävänä on myös infota ryhmänjohtajia sekä ikäkauden omista että lippukunnan yhteisistä tapahtumista.
Ikäkausivastaava on vartionjohtajille helposti lähestyttävä vaeltaja tai aikuinen, joka pitää aktiivisesti yhteyttä vartionjohtajiin. Hän tukee tarvittaessa ohjelman ja retkien suunnittelussa ja toteutuksessa, mutta EI ole yksi vartion johtajista vaan toimii nimenomaan nuorien johtajien taustatukena. Yhteistyössä ryhmänjohtajien ja muiden ikäkausivastaavien kanssa tarpojien ikava auttaa myös ikäkausisiirtymien suunnittelussa ja toteutuksessa.


Apua omaan pestiinsä ikäkausivastaava saa ohjelmajohtajilta ja muilta ikäkausivastaavilta. Lisäksi myös lippukunnan turva-aikuiset auttavat mielellään. Tavoitteena on, että jokaisella Mavassa aloittavalla tarpojavartiolla on oma luotsi, joka vastaa nimenomaisen vartion johtajien tukemisesta. Ikäkausivastaava voi olla myös yksi vartion luotsi, joka toimii samalla ns. yhdyshenkilönä muiden luotsien ja lippukunnan, piirin, sekä SP:n välillä.

Aikatarve: Pestiä tehdään viikoittain, mutta viikoittain on vain kuulumisten kyselyä ja tiedon välittämistä (whatsapp, sähköposti, puhelut). Tapaamisia tarpeen mukaan (vähintään kerran kuukaudessa).

Pestin kesto: vähintään 1 vuosi

Pestin aloitus: Mieluiten uuden kauden alussa, eli elokuussa

Pestaaja: Nykyinen tarpojien ikäkausivastaava Katja Nummela, katja.nummela (at) gmail.com

AIKUISLUOTSI

Tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaohjelmassa aikuisilla on tärkeä rooli luotseina. Luotsi auttaa toiminnan suunnittelussa, tukee vartionjohtajaa tehtävässään ja huolehtii tämän osaamisesta. Luotsi on mukana käsittelemässä ryhmässä nousevia vaikeita aiheita ja toimii silloin kun häntä tarvitaan. Tuen tulisi olla jatkuvaa, säännöllistä ja tarvittaessa saatavilla.

Myös aikuiset, etenkin uudet, juuri partioon liittyneet tarvitsevat suunnitelmallista tukea ja ohjausta. Jonkun luottotyypin johon voi tutustua ja joka huolehtii yhteydenpidosta, koulutuksesta ja partiokulttuuriin tutustuttamisesta. Jos koko lippukunnan johtajisto on yhteisvastuussa uusista aikuisista, saattaa käydä niin ettei kukaan muista huolehtia heistä riittävästi. Aikuiselle tilanne on sekava ja yhteydenottaminen tai kysyminen saattaa olla vaikeaa jos yhtä yhteyshenkilöä ei ole. Partion alkutaipaleella on tärkeää, että joku muistaa pyytää mukaan tapahtumiin ja kertoa niistä riittävän paljon tietoa.

Vaeltajaohjelmassa luotsin tehtävä on ohjata vaeltajan henkilökohtaisen kehityssuunnitelman tekemistä ja toteutumista.  kannustetaan myös uusia aikuisia asettamaan henkilökohtaiset tavoitteet ja suunnataan niitä kohti. On tärkeää ja hyödyllistä että lippukunnasta uusi aikuinenkin saa tukea tavoitteiden saavuttamiseen ja niitä voidaan miettiä yhdessä.

Luotsi, tutor, kummi – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Aikuisluotsia ei ole määritelty partio-ohjelmassa eikä virallista nimikettä ole. 

Nyt etsimme Mastonvartijoiden ensimmäistä virallista ja pestattua aikuisluotsia! Olisitko se sinä?  Pesti voisi sisältää seuraavia juttuja

  • ottaa uudet lippukuntaan liittyvät aikuiset vastaan 
  • pitää heihin säännöllisesti yhteyttä
  • esitellä yleisesti partiota, mutta myös Mavaa
  • esitellä ja tutustuttaa uusiin ihmisiä
  • olla kiinnostunut aikuisten tavoitteista, osaamisesta ja koulutustarpeesta

Kehitellään tästä yhdessä sulle just sopiva pesti!

Aikatarve: Aluksi viikottaista, mutta sen jälkeen kuukausittaista

Kenelle: Aikuiselle

Pestin kesto: vähintään 1 vuosi

Pestin aloitus: heti kun sopiva aikuisluotsi löytyy

Pestaaja: Pestijohtaja Larissa Olasvuori, larissa.olasvuori (a) gmail.com

VIESTINTÄJOHTAJAN KAKKONEN


Lippukunnassamme lähetetään kuukausittain uutiskirjeet niin johtajistolle kuin huoltajillekin. Johtajiston uutiskirje ja huoltajien Mastoposti sisältävät pitkälti samoja asioita, mutta erilaisilla painotuksilla. Uutiskirjeitä lähetetään, jotta tieto lippukunnan yhteisistä tapahtumista löytyisi helposti yhdestä paikasta ja lippukunnan viestintä olisi hajasirpaleiden sijaan kokonaisuus.

Pestissä osallistut uutiskirjeiden kirjoittamiseen ja oikolukemiseen sekä teet yhteistyötä juttuja kirjoittavien kanssa. Lisäksi autat ylläpitämään Mastonvartijoiden kuvapankkia ja nettisivuja sekä teet somejulkaisuja Mastonvartijoiden Instagramiin ja Facebookiin. Pestin tarkemmat yksityiskohdat ovat sovittavissa pestikeskustelussa.

Pesti sisältää mahdollisuuden harjoitella ja parantaa omia viestintätaitoja. Pesti ei vaadi kokemusta viestinnästä, mutta kokemus lippukunnan toiminnasta on etu. Myös halu kehittää Mavan viestintää on suotuisaa, mutta ei pakollista. Pestiin on tarjolla perehdytys ja tuki viestintäjohtajalta, jonka kanssa pestiä hoidetaan yhteistyössä.

Aikatarve:  3-5 tuntia/kk

Kenelle: samoajalle, vaeltajalle tai aikuiselle; kokemus lippukunnan toiminnasta ja hyvä äidinkielen osaaminen katsotaan eduksi!

Pestin kesto: 1 vuosi, pestiä jatketaan niin haluttaessa

Pestin aloitus: sopivan tyypin löydyttyä v. 2020

Pestaaja: Viestintäjohtaja Hannamari “Hansu” Haikonen, hannamari.haikonen (a) gmail.com, 044-2198729