Avoimet pestit

Täältä löydät lippukuntamme avoimet vapaaehtoispestit. Pesteihin voi hakea suoraan ottamalla yhteyttä pestissä mainittuun henkilöön tai laittamalla sähköpostia Mavan sähköpostiin: mastonvartijat1982@gmail.com tai olemalla yhteydessä Mavan pestijohtajaan Peppiina Purtiloon peppiina.purtilo(@)gmail.com. Jos jokin pesti kiinnostaa sinua, ota rohkeasti yhteyttä, ja jutellaan pestistä tarkemmin. Pestejä voidaan myös räätälöidä tarvittaessa tai pestin voi myös aloittaa yhdessä parin kanssa. Jos sinua kiinnostaa jokin muu homma, jota tässä listassa ei ole mainittu, ota yhteyttä Peppiinaan, niin varmasti löydämme sinulle sopivan tehtävän!

JOULURETKEN JOHTAJA/JOHTOKOKAKSIKKO/JOHTKOKOLMIKKO

Lippukuntamme perinteinen jouluretki pidetään joulukuussa 13.-15.12.2019 Kiljavalla. Meille on varattuna Kiljavalta Kassu, Alakämppä ja Yläkämppä. Nyt etsimme retkelle johtajaa /johtokaksikkoa tai johtokolmikkoa. Pestiä voi hakea myös yhdessä kaverin kanssa. Pestaustilanteessa sovitaan yhdessä työnjaosta.

Jouluretken johtajan tehtäviin kuuluu rekrytä itselleen sopiva tekijäporukka (mm. ohjelmasta vastaavat, ruoasta vastaava, huollosta vastaava ja ensiavusta vastaava). Jouluretken johtaja huolehtii siitä, että lippukunnan johtajisto tietää, mitä retkellä tapahtuu ja milloin. Hän huolehtii myös ulkoisesta viestinnästä, eli tapahtuman markkinoinnista ja viestimisestä perheille.

Jouluretken johtaja huolehtii siitä, että retkellä kaikilla on turvallista ja tarvittavat turvallisuusasiakirjat on tehtynä hyvissä ajoin ennen retkeä.

Pestissä oppii delegoimaan, viestimään ja pitämään useampia lankoja käsissä. Pestiin saa tukea edellisiltä tekijöiltä, ohjelmajohtajalta sekä hallitukselta.

Aikatarve: Syyskuussa pari tuntia viikossa, lokakuussa aikatarve kiihtyy jouluretkeä kohti. Aikatarpeeseen vaikuttaa se, paljonko johtaja saa rekryttyä väkeä ja missä vaiheessa.

Kenelle: Samoajalle (tarvitsee vahvan tukijan ja kakkosen yli 18-vuotiaasta, vaeltajalle tai aikuiselle. Pestiä voi hakea mielellään myös kimpassa.

Pestin kesto: Heti- 31.12.2019

Ilmoita kiinostuksesi hallituksen jäsenelle Hannalle: hanna.kannonkari@gmail.com

JOULUKAMPANJAPÄÄLLIKÖN KAKKONEN

Lippukuntamme myy perinteisesti paljon kalentereita ja tänäkin vuonna tavoittelemme maagista 3000 kalenterin rajapyykkiä. Nyt etsinnässä on kokeneelle kampanjapäällikölle intoa pursuva kakkonen. Pesti on iso yhdelle hoidettavaksi, mutta kahdestaan se on oikein mukava.

Pestissä oppii Kuksan käyttöä, viestintää, mainostusta, yhteistyötahojen kanssa yhteydenpitoa. Pestissä vaaditaan innokkuutta, tarkkuutta ja halua oppia uutta.

Pestiin on tarjolla koulutus piirin toimesta 3.10. ja sen lisäksi kokenut kampanjapäällikkö kouluttaa lippukunnan toimiviin tapoihin.

Aikatarve: lokakuusta alkaen viikoittain pari tuntia. Tahti on kovinta lokakuun puolesta välistä marraskuun puoleen väliin.

Kenelle: Pesti sopii samoajalle, vaeltajalle tai aikuiselle, kunhan löytyy innostusta!

Pestin kesto: heti – 31.12.2019

Pestaaja: Joulukampanjapäällikkö Larissa “Laija” Olasvuori, larissa.olasvuori@gmail.com, 050-5473090

VIESTINTÄJOHTAJAN KAKKONEN
Lippukunnassamme lähetetään kuukausittain uutiskirjeet niin johtajistolle kuin huoltajillekin. Johtajiston uutiskirje ja huoltajien Mastoposti sisältävät pitkälti samoja asioita, mutta erilaisilla painotuksilla. Uutiskirjeitä lähetetään, jotta tieto lippukunnan yhteisistä tapahtumista löytyisi helposti yhdestä paikasta ja lippukunnan viestintä olisi hajasirpaleiden sijaan kokonaisuus.

Pestissä osallistut uutiskirjeiden kirjoittamiseen ja oikolukemiseen sekä teet yhteistyötä juttuja kirjoittavien kanssa. Lisäksi autat ylläpitämään Mastonvartijoiden kuvapankkia ja nettisivuja sekä teet somejulkaisuja Mastonvartijoiden Instagramiin ja Facebookiin. Pestin tarkemmat yksityiskohdat ovat sovittavissa pestikeskustelussa.

Pesti sisältää mahdollisuuden harjoitella ja parantaa omia viestintätaitoja. Pesti ei vaadi kokemusta viestinnästä, mutta kokemus lippukunnan toiminnasta on etu. Myös halu kehittää Mavan viestintää on suotuisaa, mutta ei pakollista. Pestiin on tarjolla perehdytys ja tuki viestintäjohtajalta, jonka kanssa pestiä hoidetaan yhteistyössä.

Aikatarve:  3-5 tuntia/kk

Kenelle: samoajalle, vaeltajalle tai aikuiselle; kokemus lippukunnan toiminnasta ja hyvä äidinkielen osaaminen katsotaan eduksi!

Pestin kesto: 1 vuosi, pestiä jatketaan niin haluttaessa

Pestin aloitus: sopivan tyypin löydyttyä v. 2019

Pestaaja: Viestintäjohtaja Hannamari “Hansu” Haikonen, hannamari.haikonen (a) gmail.com, 044-2198729

TARPOJAVARTION LUOTSI

Tarpojilla on tällä hetkellä yksi ikäkausivastaava, joka vastaa koko ikäkauden toiminnasta. Hän tukee ja auttaa tarpojavartioiden johtajia mm. toimintasuunnitelmien tekemisessä, kokousten toteuttamisessa sekä retkien suunnittelussa ja tarvittaessa osallistuu kokouksiin ja retkille.

Tulevaisuudessa on tarkoitus saada jokaiselle Mavassa toimivalle tarpojavartiolle oma lähiluotsi, joka tuntee kyseisen ryhmän jäsenet ja johtajat ja viime kädessä vastaa ryhmän toiminnasta sekä varmistaa, että se on partion kasvatustavoitteiden mukaista. Luotsi ohjaa vartionjohtajaa ja auttaa vaativammissa aktiviteeteissa ja huolehtii siitä, että tekeminen pysyy mielekkäänä ja tavoitteellisena sekä johtajalle että johdettavalle: hän kannustaa kokeilemaan uutta ja toimimaan uudella tavalla. 


Luotsi on ryhmänjohtajien apuna etenkin uuden ryhmän aloittaessa toimintansa ja varmistaa, että tarpojajohtajat pärjäävät ryhmän kanssa yksin. Tarpojajohtajat ja luotsi sopivat yhdessä milloin luotsi on paikalla ja mitä tehtäviä hän hoitaa. Luotsin tehtävä on antaa palautetta ja kannustaa uusia tarpojajohtajia pestissään ja antaa heille pikkuhiljaa enemmän tilaa ja vastuuta. 


Ikäkausivastaava ja luotsi eivät kuitenkaan ole vartion varsinaisia jäseniä eivätkä johda tarpojavartiota, vaan toimivat ryhmänjohtajien tukena silloin kun apua tarvitaan. Sekä tarpojajohtajat että tarpojat voivat toiminnassaan tukeutua luotsiin, jonka tehtävänä on auttaa, tukea ja kannustaa. Luotsi itse saa apua ja tukea pestiinsä ikäkausivastaavalta ja muilta luotseilta. Ikäkausivastaava ja luotsi toimivat positiivisena johtajan ja aikuisen mallina niin tarpojajohtajalle kuin tarpojallekin.


Aikatarve: Alussa viikottaista, myöhemmin kuukausittaista

Kenelle: Vaeltajalle tai aikuiselle

Pestin kesto: vähintään 1 vuosi, mieluiten 2,5 vuotta

Pestin aloitus: heti kun sopiva luotsi löytyy ja erityisesti tarve tammikuussa 2020 kahdelle uudelle luotsille

Pestaaja: Tarpojaikäkausivastaava Katja Nummela, katja.nummela (a) gmail.com