Avoimet pestit

Täältä löydät lippukuntamme avoimet vapaaehtoispestit. Pesteihin voi hakea suoraan ottamalla yhteyttä pestissä mainittuun henkilöön tai laittamalla sähköpostia Mavan sähköpostiin: mastonvartijat1982@gmail.com tai olemalla yhteydessä Mavan pestijohtajaan Peppiina Purtiloon peppiina.purtilo(@)gmail.com. Jos jokin pesti kiinnostaa sinua, ota rohkeasti yhteyttä, ja jutellaan pestistä tarkemmin. Pestejä voidaan myös räätälöidä tarvittaessa tai pestin voi myös aloittaa yhdessä parin kanssa. Jos sinua kiinnostaa jokin muu homma, jota tässä listassa ei ole mainittu, ota yhteyttä Peppiinaan, niin varmasti löydämme sinulle sopivan tehtävän!

AKELA

Lippukunnassamme aloittaa syksyllä 2019 1-2 uutta sudenpentulaumaa (=ekaluokkalaisten partioryhmää) ja nyt etsimme laumoille akeloita eli sudenpentujen ryhmänvetäjiä viikkotoimintaan. Jokaisessa sudenpentulaumassa toimii 2-3 akelaa, joten hommaa ei missään tapauksessa tarvitse tehdä yksin. Lauman kokoukset pidetään arki-iltaisin 18-19.30 Kantokasken koululla. Tehtävä ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta. Sudenpentuohjelmasta voit lukea lisää www.partio-ohjelma.fi 

Akelan pestissä mahdollistat noin 12 lapsen viikottaisen harrastuksen alueellamme. Partio kasvattaa heitä aktiivisiksi toimijoiksi yhteisössään. Partio on harrastus myös aikuiselle ja tehtävässäsi pääset oppimaan johtamisesta, lasten kanssa toimimisesta ja kasvattamisesta, luonnossa toimisesta sekä tekemään yhdessä meidän mahtavan porukan kanssa.

Pestiin on tarjolla koulutusta. Aluksi saat perehdytyksen lippukunnan toimintaan vastaavalta akelalta, myös muut kokeneemmat akelat toimivat tukenasi. Tarjoamme sinulle maksutta 3 tunnin mittaisen Tervetuloa partioon -kurssi, joka perehdyttää partioon harrastuksena ja vapaaehtoistyönä. Suosittelemme myös osallistumista viikonlopun mittaiselle akelakurssille, joka perehdyttää sinut 7-9-vuotiaiden sudenpentujen ohjaamiseen ja kasvattamiseen.

Aikatarve:  2-3 tuntia/vko kokemuksesta riippuen. Tämän lisäksi sudenpentulaumat osallistuvat kisoihin/taphtumiin/retkille ja leireille. Näihin menee suunnittelukokousten lisäksi aikaa n. 2-3 viikonloppua/kausi.

Kenelle: vaeltajalle tai aikuiselle, aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita

Pestin kesto: 3 vuotta, myös lyhyemmästä pestistä voi sopia

Pestin aloitus: kesäkuu-elokuu 2019

Pestaaja: Sudenpentujen ikäkausivastaava Larissa ”Laija” Olasvuori, larissa.olasvuori (a) gmail.com, 050-5473090