Johtajistokirjeet

Kesämeili 2020 ryhmänjohtajille

Hei Mavan ryhmänjohtajat (vanhat ja uudet), luotsit ja ikäkausivastaavat,

partiokevät oli kaikin puolin outo ja eriskummallinen, mutta nyt on aika kääntää katseet syksyyn. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jatkamme partion viikkokokouksia taas syksyllä.

Jotta toimintamme olisi syksyllä turvallista, otamme huomioon ainakin seuraavia toimintatapoja:

  1. Suunnittelemme toimintaa enemmän ulos
  2. Kun käytämme sisätiloja (Kantokasken koulua, koloa, Nöykkiön nuorisotilaa jne) pesemme kädet sekä tullessa, että lähtiessä. Hommaamme myös käsidesiä kololle ja Kantokasken koulun kaappiin.
  3. Keksimme sisaruspiirille vaihtoehtoisen tavan, eli emme pidä käsistä kiinni
  4. Leikit, joita leikimme partiokokouksissa ja -tapahtumissa on sellaisia, että niissä ei ole ihokontaktia.
  5. Viestimme jäsenillemme, että partioon EI saa tulla sairaana. Tämä ohje koskee myös johtajia!
  6. Muokkaamme retkien ja tapahtumien peruutusehtojamme siten, että peruuttaminen on mahdollista sairastapauksen johdosta samaan aamuun asti, niin että siitä ei koidu osallistujalle maksua. Emme vaadi siis syksyllä lääkärintodistusta.

Täältä löytyy ulkokokous- sekä ulkoleikkivinkkejä: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/turvallinen-partiotoiminta/

Seuraamme syksyllä Suomen Partiolaisten ja Suomen hallituksen ohjeistuksia ja muokkaamme toimintaamme sen mukaisesti.

Olemme laittamassa ensi viikolla sähköpostitse tietoa kaikille jäsenillemme partion jatkumisesta syksyllä.  Kerromme, että kokoukset jatkuvat pääsääntöisesti samana päivänä ja samaan aikaan kuin aikaisemmin (ja toki tarkennamme tietoa niille, joilla kokouspäivä muuttuu). Kehoitamme myös niitä jäseniä, jotka eivät jatka partiossa, ilmoittamaan asiasta pikaisesti, jotta saamme syksyllä kaikki ryhmät taas täyteen. Kerromme myös, että omat johtajat laittavat elokuussa tarkempaa tietoa siitä, minä päivänä kunkin ryhmän kokoukset alkavat.

Uudet aikuiset ja “uudehkot” aikuiset: Olemme pitämässä syksyllä Mastonvartijoiden ihka ensimmäisen Terkku-kurssin eli Tervetuloa partioon kurssin. Koulutuksessa käydään läpi yleisesti, mitä partio on ja sen lisäksi tutustutaan lippukuntamme eli Mastonvartijoiden toimintaan ja käytäntöihin. Kurssi on kahden illan mittainen ja se järjestetään sunnuntaina 16.8. ja keskiviikkona 2.9. Voit osallistua kurssille, vaikka sinulle sopisi vain päivistä toinen (toki täyden hyödyn saat, jos osallistut molemmille kerroille). Ja kaikki johtajat: Tälle kurssille voi houkutella myös naapurin tai työkaverin tai puolison mukaan. Kurssi ei sido mihinkään, mutta saattaa madaltaa kynnystä osallistua tai tulla mukaan toimintaan :)!

Save the date:

  • 17.8. järjestämme kaikille nykyisille jäsenillemme (tämä ei koske uusia aloittavia sudenpentuja) syystempauksen, jonka tarkoituksena on korvata keväällä väliin jäänyt kevätjuhla. Tapahtuma on tarkoitettu vain jäsenille, ei huoltajille. Tästä tarkempaa tietoa ja ilmoittautumisohjeet tulevat heti elokuun alkupuolella. Laita tapahtuma kuitenkin jo nyt kalenteriisi!!
  • 5.9.2020 järjestetään Kohtaaminen Helsingissä. Kohtaaminen on kaikkien pääkaupunkiseutulaisten partiolaisten yhteinen syksyn aloitustapahtuma. Kokoonnumme lauantaina 5.9.2020 Kansalaistorille, josta kuljemme kulkueena kohti Lapinlahden sairaalan puistoaluetta. Lapinlahdessa ohjelmassa on mielekästä tekemistä kaikille ikäkausille. Myös perhepartiolaiset ovat tervetulleita mukaan Kohtaamiseen. Olemme päättäneet osallistua tähän tapahtumaan lippukuntana, mutta emme tarjoa myöskään tätä tapahtumaa 2013 syntyneille aloittaville sudenpennuille. Laitathan siis myös tämän tapahtuman kalenteriisi! Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet tulevat sähköpostitse elokuun alussa.

Nautinnollista kesää kaikille, ihania retkiä ja kivoja seikkailuja kaikille!

Terkuin,

Pestijohtaja Larissa “Laija” Olasvuori

p.s Jos sulla on keväältä kuitteja tilittämättä, teethän sen heinäkuun aikana! Ohjeet löytyvät täältä: https://www.mastonvartijat.fi/johtajille/vinkkeja/