Koronapandemian vaikutukset Mavan toimintaan

Mavan kasvokkain tapahtuvaa toimintaa toteutetaan syksyllä turvatoimin


Ilouutisia: Etäpartiokevään jälkeen Mavan kasvokkain tapahtuvaa partiotoimintaa voidaan jatkaa syyskaudella, tietysti turvatoimien kera! Tavoitteenamme on, että ryhmät voisivat kokoontua turvallisesti kasvokkain koko syyskauden ajan.

Jotta tähän tavoitteeseen päästäisiin ja partion harrastaminen olisi mahdollisimman turvallista, noudatamme kaikessa toiminnassamme vähintäänkin seuraavia turvatoimia:

 1. Pidämme kaikki kiinni siitä, että partioon ei tulla sairaana, ei edes pienessä nuhassa tai köhässä. Tämä ohje koskee myös johtajia ja kotiväkeä! *
 2. Johtajamme pitävät kirjaa kokouksiin osallistuneista. Näin pystymme kertomaan mahdollisessa altistustilanteessa viranomaiselle tarkasti, ketkä ovat olleet läsnä missäkin kokouksessa.
 3. Pääsääntöisesti kokoonnumme ulkona, jossa turvavälejä on helpompi pitää. Kaikkien ryhmien kokoukset järjestetään ulkona vähintään syyskauden ajan.
 4. Tänä syksynä partiota harrastetaan omissa ryhmissä. Vältämme eri ryhmien ja ikäkausien sekoittumista tapahtumissamme. Jos eri ryhmät tapaavat esimerkiksi ulkona ikäkauden päivätapahtumassa, liikutaan tapahtumassa oman ryhmän ja johtajien kanssa.
 5. Kannustamme lippukunnan kaikkia tarpojaikäisiä ja sitä vanhempia kasvomaskin käyttöön aina partiotoimintaan osallistuessa eli sekä ulkona että sisällä, jos tämä on terveyden puolesta mahdollista. Maskeja voi joko hakea kololta tai hankkia ryhmän johtajien käyttöön oman maskipaketin lippukunnan rahoilla.
 6. Pidämme huolta käsien puhtaudesta. Ryhmälle on hyvä hankkia oma käsidesi mukaan ulkokokouksiin. Jos käytämme sisätiloja, pesemme kädet sekä tullessa että lähtiessä. Käsidesiä on hankittu kololle ja Mavan kaappiin Kantokasken koululle.
 7. Jos käytämme koloa tai muita sisätiloja, desinfioimme ovenkahvat ja WC-tilojen pinnat tilan käyttämisen jälkeen.
 8. Kun käytämme yhteisiä välineitä, desinfioimme kädet käyttäjän vaihtuessa. Myös välineitä ja pintoja on hyvä desinfioida mahdollisuuksien mukaan.
 9. Keksimme sisaruspiirille vaihtoehtoisia toteutustapoja, joissa emme pidä käsistä kiinni.
 10. Valitsemme partiokokouksiin ja -tapahtumiin sellaisia aktiviteetteja, jotka eivät sisällä ihokontaktia.
 11. Ryhmien retkeillessä joko päivä- tai yöretkellä jokaisen retkelle osallistuvan täytyy ilmoittautua jäsenrekisteri Kuksaan, myös johtajien. Ikäkausivastaavat ja johtokuusikko auttavat mieluusti johtajia Kuksa-tapahtumien luomisessa.
 12. Olemme muokanneet retkiemme ja tapahtumiemme peruutusehtoja siten, että peruuttaminen on mahdollista sairastapauksen johdosta samaan aamuun asti niin, että siitä ei koidu osallistujalle maksua. Emme vaadi siis syksyllä lääkärintodistusta sairastapauksissa.

* Mastonvartijoiden hallituksen ja johtokuusikon linjauksen mukaisesti partiotapahtumiin, kuten viikkokokouksiin, retkille ja tapahtumiin, ei voi tulla, jos on edes vähäisiä flunssaoireita. Tämä koskee myös tilanteita, joissa koronaviruksen osalta on saatu negatiivinen testitulos. Näin pidämme yhdessä huolta siitä, etteivät edes tavan flunssat pääse tarttumaan ja aiheuta terveydenhuollolle, kotiväelle sekä lippukunnan vapaaehtoisille ylimäärästä vaivaa ja kuormitusta. Toimintaan on tervetullut taas, kun kaikki flunssaoireet ovat kadonneet!

Jos kokouksiin osallistuminen paikan päällä ei syystä tai toisesta onnistu, on etäpartio edelleen oiva vaihtoehto. Kevään aikana lippukunnassa kehiteltiin toinen toistaan hauskempia aktiviteetteja, joita voit tehdä kotioloissa. Tietoa Mavan etäpartiotoiminnasta on kerätty tälle sivulle. Suomen Partiolaisten kokoamat valmiit ohjelmaideat ja vinkit etäpartioon eri ikäkausille löytyy täältä. Voit myös jättää omat ehdotuksesi Suomen Partiolaisten vinkkipankkiin ja kurkata muilta tulleet ideat tästä linkistä.

Johtaja, jos kaipaat apua turvallisen partiotoiminnan käynnistelyyn, ovat tukenasi esimerkiksi ohjelmajohtajat Hansu ja Laura sekä pestijohtaja Laija. Ota yhteyttä, niin pohditaan yhdessä! Suomen Partiolaisten kokoaman ryhmänjohtajan muistilistan partiosyksyä varten löydät täältä.

Mavan johto seuraa koronavirustilannetta aktiivisesti ja tiedottaa jäseniään ja kotiväkeä muutoksista. Toiminnassa noudatetaan Pääkaupunkiseudun Partiolaisten, Suomen Partiolaisten ja Suomen hallituksen ajantasaisia linjauksia. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten tuoreimmat ohjeistukset turvallisen partiotoiminnan järjestämiseen päivittyvät tälle sivulle. Suomen Partiolaisten viimeisimmät ohjeistukset löydät tältä sivulta. THL:n julkaisemaa luotettavaa, ajankohtaista tietoa koronaviruksesta saat tämän linkin takaa.

Jos jokin partiotoiminnan toteuttamisessa tai turvatoimissa mietityttää, lippukunnan johto vastaa kysymyksiisi sähköpostitse osoitteessa mastonvartijat1982@gmail.com. Lippukunnanjohtaja Havulle voit myös laittaa viestiä tai soittaa numeroon 045 111 2810.


Pestään käsiämme, pidetään huolta toisistamme ja tavataan pihoilla, puistoissa ja poluilla!

Kyynärpäätäsi klikaten,
Lippukunnanjohtaja Havu & muu johto