Koronaviruksen vaikutukset Mavan toimintaan

Tärkeä tiedote: Mavan kasvokkain tapahtuva toiminta toistaiseksi tauolla


Suomen Partiolaisilta saapui 31.3. harmillinen, mutta tarpeellinen viesti: koronaviruksesta johtuvaa taukoa kasvokkain tapahtuvassa partiotoiminnassa jatketaan kevään ajan. Ryhmien kasvokkaiset kokoukset joudutaan perumaan koko kevätkauden ajalta, ja niiden pariin palaamme toivon mukaan taas syksyn kynnyksellä.

Myös muu kasvokkain tapahtuva partiotoiminta on tauolla ainakin 13.5. asti, ja Espoonlahden lippukuntien, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten sekä Suomen Partiolaisten tapahtumat perutaan, siirretään tai toteutetaan etänä ainakin 31.5. asti.

Mastonvartijoiden kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että jo peruttujen tapahtumien ja viikkokokousten lisäksi perumme seuraavat lippukunnan tapahtumat: 

  • Samoajien yhteisretki 17.-18.4.
  • Sudenpentulauma Karhujen retki 18.-19.4. 
  • Vaeltajien retki 25.-26.4.
  • Vanhojen mavalaisten tapaaminen 26.4.
  • Lippukunnan eräretki Näre 15.-17.5.
  • Lippukunnan kevätjuhlat 19.5.

Tämän hetkisten tietojen ja ohjeistusten perusteella kesäleiri Väiskin valmisteluita jatketaan ja tavoitteena on, että leiri saadaan pidettyä. Leiritoimikunta kuitenkin seuraa THL:ltä tulevia ohjeita, ja reagoi niihin asianmukaisesti. Leirin pitämisestä, perumisesta tai siirtämisestä tehdään päätös huhtikuun lopulla, jonka jälkeen osallistujia tiedotetaan. Kesäleiriä ei laskuteta ennen kuin päätös on tehty.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen – ilman partiota ei halutessaan tarvitse jäädä! Lippukunnassa kehitellään jatkuvasti kaikenlaisia hauskoja aktiviteetteja, jota voit tehdä kotioloissa. Tietoa Mavan etäpartiotoiminnasta päivittyy tälle sivulle. Suomen Partiolaisten kokoamat valmiit ohjelmaideat ja vinkit etäpartioon eri ikäkausille löydät täältä. Voit myös jättää omat ehdotuksesi Suomen Partiolaisten vinkkipankkiin ja kurkata muilta tulleet ideat tästä linkistä.

Jos jokin toimintatauossa tai etäpartiossa mietityttää, lippukunnan johto vastaa kysymyksiisi sähköpostitse osoitteessa mastonvartijat1982@gmail.com. Lippukunnanjohtaja Havulle voit myös laittaa viestiä tai soittaa numeroon 045 111 2810. Johtaja, jos kaipaat apua etäpartion toteuttamiseen, ovat tukenasi esimerkiksi ohjelmajohtajat Hansu ja Laura sekä pestijohtaja Laija. Ota yhteyttä, niin pohditaan yhdessä!

Mavan johto seuraa tilannetta aktiivisesti ja tiedottaa jäseniään ja kotiväkeä muutoksista. Tieto toiminnan jatkumisesta tulee aikanaan oman ryhmän johtajalta sekä sähköpostitse lippukunnalta. THL:n julkaisemaa luotettavaa, ajankohtaista tietoa koronaviruksesta saat tästä linkistä, ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.


Partiolainen, johtaja, kotijoukkojen edustaja, toivotamme sinulle valtavasti voimia tähän aikaan. Olet ajatuksissa. Pestään käsiämme, pidetään huolta toisistamme ja tavataan kasvotusten taas myöhemmin!

Valoa kevääseesi toivottaen,
Lippukunnanjohtaja Havu & muu johto