Koronapandemian vaikutukset Mavan toimintaan

Partiovuosi 2021 starttaa lasten ja nuorten ulkokokouksilla!

Ilouutisia: partiovuosi 2021 aloitetaan ulkoilemalla! Maanantaista 10.1. lähtien Mavan alle 20-vuotiaiden viikkokokouksia ja päiväretkiä lähialueille saa taas toteuttaa ulkosalla. Ryhmän omat johtajat tiedottavat ryhmäänsä, missä muodossa ja aikataulussa kevätkauden kokoukset käynnistyvät.

Kaikki muu partiotoiminta toteutetaan edelleen etämuotoisena. Yli 20-vuotiaat voivat reippailla ulkoilmassa itsenäisesti ja kokoustaa keskenään etänä – sehän meillä jo hienosti osataan!

Jotta partion harrastaminen olisi mahdollisimman turvallista, noudatamme kaikessa toiminnassamme vähintäänkin seuraavia turvatoimia:

 1. Pidämme kaikki kiinni siitä, että partioon ei tulla sairaana, ei edes pienessä nuhassa tai köhässä. Tämä ohje koskee myös johtajia ja kotiväkeä! *
 2. Järjestämme kaikki alle 20-vuotiaiden viikkokokoukset ulkona, jossa turvavälejä on helpompi pitää. Yli 20-vuotiaat harrastavat partiota vain etänä lukuun ottamatta alle 20-vuotiaiden ulkokokousten johtamista.
 3. Kannustamme lippukunnan kaikkia tarpojaikäisiä ja sitä vanhempia kasvomaskin käyttöön aina partiotoimintaan osallistuessa, jos tämä on terveyden puolesta mahdollista. Jos kokoukseen saavutaan julkisilla kulkuneuvoilla, suositamme maskin käyttöä myös matkan aikana. Ulkokokouksiin maskeja voi hakea kololta tai hankkia ryhmän johtajien käyttöön oman maskipaketin lippukunnan rahoilla.
 4. Johtajamme pitävät kirjaa kokouksiin osallistuneista. Näin pystymme kertomaan mahdollisessa altistustilanteessa viranomaiselle tarkasti, ketkä ovat olleet läsnä missäkin kokouksessa.
 5. Harrastamme tällä hetkellä partiota vain oman ryhmän ja johtajien kanssa. Vältämme eri ryhmien ja ikäkausien sekoittumista.
 6. Pidämme huolta käsien puhtaudesta. Varaamme käsien desinfiointiin aikaa myös ulkokokouksissa, joihin ryhmälle on hyvä hankkia oma käsidesi mukaan. Käsidesiä on hankittu kololle ja Mavan kaappiin Kantokasken koululle.
 7. Kun käytämme yhteisiä välineitä, desinfioimme kädet käyttäjän vaihtuessa. Myös välineitä on hyvä desinfioida mahdollisuuksien mukaan.
 8. Valitsemme partiotoimintaan sellaisia aktiviteetteja, jotka eivät sisällä ihokontaktia. Keksimme myös sisaruspiirille vaihtoehtoisia toteutustapoja, joissa emme pidä käsistä kiinni.
 9. Käytämme partiokoloa tällä hetkellä ainoastaan tarvikkeiden hakemiseen ja säilyttämiseen, emme oleiluun. Kolo on verrattavissa nuorisotilaan, jotka on suositeltu suljettaviksi.
 10. Teemme toistaiseksi vain päiväretkiä lähialueille oman ryhmän kesken. Ryhmien yöretket sekä ikäkausien ja lippukunnan yhteiset tapahtumat ovat toistaiseksi tauolla.
 11. Ryhmän retkeillessä jokaisen retkelle osallistuvan täytyy ilmoittautua jäsenrekisteri Kuksaan, myös johtajien. Ikäkausivastaavat ja johtokuusikko auttavat mieluusti johtajia Kuksa-tapahtumien luomisessa.
 12. Olemme muokanneet retkiemme ja tapahtumiemme peruutusehtoja siten, että peruuttaminen on mahdollista sairastapauksen johdosta samaan aamuun asti niin, että siitä ei koidu osallistujalle maksua. Emme vaadi siis lääkärintodistusta sairastapauksissa.

* Mastonvartijoiden hallituksen ja johtokuusikon linjauksen mukaisesti partiotapahtumiin, kuten viikkokokouksiin, retkille ja tapahtumiin, ei voi tulla, jos on edes vähäisiä flunssaoireita. Tämä koskee myös tilanteita, joissa koronaviruksen osalta on saatu negatiivinen testitulos. Näin pidämme yhdessä huolta siitä, etteivät edes tavan flunssat pääse tarttumaan ja aiheuta terveydenhuollolle, kotiväelle sekä lippukunnan vapaaehtoisille ylimäärästä vaivaa ja kuormitusta. Toimintaan on tervetullut taas, kun kaikki flunssaoireet ovat kadonneet!

Mastonvartijoiden johto seuraa koronatilannetta aktiivisesti ja tiedottaa jäseniään ja kotiväkeä muutoksista. Mastonvartijoiden toiminnassa noudatetaan Pääkaupunkiseudun Partiolaisten, Suomen Partiolaisten sekä Suomen hallituksen ajantasaisia linjauksia.

Piirin tammikuussa järjestämät kurssit ja tapahtumat on muutettu etämuotoisiksi, peruttu tai toteutusajankohta siirretty myöhempään ajankohtaan laajojen koronarajoitusten ollessa edelleen voimassa pääkaupunkiseudulla vähintään 31.1. asti. Ilmoittautuneille on lähetetty tästä viesti jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Vinkkejä ja linkkejä johtajille

Alle 20-vuotiaiden kokouksissa kannattaa nyt suunnata kolon tai koulujen pihoille, lähipuistoihin, -metsiin ja -pururadoille. Muistathan infota kotiväkeä ulkokokouksista, jotta viikkokokouksiin osataan varautua säänmukaisella varustuksella.

Poikkeusajan partioon on koottu vino pino vinkkejä. Ehkäpä näiden linkkien takaa löytyisi idea seuraavaan kokoukseen?

Jos kaipaat apua ulko- tai etäpartiotoiminnan toteuttamiseen, ovat tukenasi esimerkiksi ikäkausivastaavat, ohjelmajohtajat Hansu ja Laura sekä pestijohtajat Laija ja Havu. Ota yhteyttä, niin pohditaan yhdessä! :)

Etäpartio

Jos kokouksiin osallistuminen paikan päällä ei syystä tai toisesta ole mahdollista, on etäpartio edelleen oiva vaihtoehto. Poikkeusaikana partiossa on kehitelty toinen toistaan hauskempia aktiviteetteja, joita voit tehdä kotioloissa. Vinkkejä ja aktiviteetteja etäpartioon on koottu lippukunnan sivuille sekä Suomen Partiolaisten sivuille. Voit myös jättää omat ehdotuksesi Suomen Partiolaisten vinkkipankkiin ja kurkata muilta tulleet ideat tämän linkin takaa.

Jäikö jokin mietityttämään?

Mastonvartijoiden johto vastaa mahdollisiin kysymyksiin sähköpostitse osoitteessa mastonvartijat1982@gmail.com. Uusimmat ohjeistukset turvalliseen partiotoimintaan pääkaupunkiseudulla löydät tältä sivustolta. THL:n julkaisemaa luotettavaa, ajankohtaista tietoa koronaviruksesta saat tämän linkin takaa.

Huippua uutta partiokautta just sulle! Nautitaan partiokavereiden seurasta ulkoilmassa tai ruutujen kautta.

Kyynärpäätäsi klikaten,
Mastonvartijoiden johto