Historia

Partiolippukunta Mastonvartijat ry eli Mava on perustettu vuonna 1982 Espoon Latokaskeen. Ensimmäinen kolo oli Latokasken radiomaston kupeessa ja siitä oiva nimi lippukunnalle, Mastonvartijat.

Jossain vaiheessa tuli muutto eteen ja uusi kolomme sijaitsi Nöykkiössä. Siellä meillä oli käytössä kaksi vanhaa “kesämökkiä”. Ylämaja oli sudenpentuja varten ja alamajalla kokoontuivat vartiot.

Vuonna 1998 oli edessä taas muutto. Tällä kertaa muuttokuorma suunnattiin Tillinmäkeen. Käytössämme oli pieni vanha valkoinen omakotitalo/mökki. Sähköt majastamme löytyi, mutta juokseva vesi ja sitä kautta myös wc puuttui. Meillä oli iso piha, jossa mahtui peuhata ja järjestää vaikka kevätjuhlat.

Keväällä 2007 kaupungin kaavoitettua Tillinmäen tontin oli Mavan taas aika vaihtaa paikkaa. Ensimmäistä kertaa Mava joutui luopumaan omasta “talosta” ja kokoontumistilat siirtyivät rivitaloon Nöykkiöön. 56 neliön kolossa on kaksi huonetta, keittiö, wc ja varasto. Omaa pihaa ei enää ole, mutta läheisen koulun kentällä ja kolon takana olevalla nurmella on onneksi tilaa leikkiä.

Syksyllä 2014 lippukunnan sudenpentulaumat muuttivat kokoustamaan Kantokasken koululle, sillä lippukunnan kolon omat tilat kävivät ahtaiksi kaikille. Samana syksynä lippukunnassamme aloitti myös yhteistyössä seurakunnan kanssa perustettu sisupartioryhmä, joka kokoustaa Soukassa Soden tiloissa. Toiveena on, että vielä jonain päivänä lippukunnalla on taas niin suuri kolo, että kaikki mahtuisivat järjestämään kokouksensa omalla kololla.