Matka maailman ympäri – Raundi 2021

Päivitys 4.7.2021: Leiri lähestyy kovaa vauhtia ja mukaan on lähdössä melkein 100 mavalaista partiolaista – jee! Leirikirje on lähetetty 4.7.2021 osallistujille sähköpostilla. Sen pääsee lukemaan myös tästä:

Raundi 2021, leirikirje

Leirin lasku on lähtenyt osallistujille 1.7. sähköpostilla. Sen eräpäivä on 15.7.2021. Leirimaksu tulee olla maksettuna ennen leiriä.

3.6.2021: Heinäkuun lopussa päästään viimein yli vuoden tauon jälkeen partioleirin makuun Kattiksella Nuuksiossa. Leiri on Mastonvartijoiden oma. Leiri tarjoaa unohtumattoman seikkailun vanhojen ja uusien kaverien kanssa hauskaa pitäen tuttujen ja turvallisten aikuisten seurassa. Mikä paremmin sopisikaan leirin teemaksi, kuin kauan kaivattu matkustelu maailman ympäri turvallisesti Suomen kamaralta toteutettuna. 

Missä ja milloin leiri järjestetään?

Leiri järjestetään Kattilaniemen leirikeskuksen ympäristössä, Nuuksiossa Kattilajärven rannalla Espoossa (Kattilajärventie 30). RAUNDI 2021 jakaantuu tänä kesänä eri mittaisiksi leireiksi ikäkausikohtaisesti. 

Tarpojat ja seikkailijat ovat leirillä ke-la 21.-24.7.2021.

Sudenpennut ja perhepartiolaiset leireilevät la-su 24.-25.7.2021. 

Mikä on leirimaksu ja kuinka se maksetaan?

Leirimaksut eri ikäkausille ovat seuraavat: 

Tarpojat 35 €

Seikkailijat 35 €

Sudenpennut 20 € 

Perhepartiolaiset 20 €

Leirimaksu laskutetaan Kuksan kautta ennen leiriä, kesäkuun lopulla. Leirimaksu tulee olla maksettuna ennen leirin alkua. 

Leirimaksuun on mahdollista hakea vapautusta joko koko leirihinnasta tai puolikkaasta. Se onnistuu laittamalla 16.6. mennessä vapaamuotoisen sähköpostin lippukunnanjohtajalle Anna Syrjäselle (annalinnea.syrjanen@gmail.com). Sähköpostissa tulee kertoa osallistujan nimi, mille summalle hakee vapautusta ja lyhyesti kertoa perheen tai partiolaisen tilanteesta ja miksi hakee vapautusta. Tarkkoja tulo- tai muita vastaavia tietoja ei tarvitse ilmoittaa.

Leirille on myös mahdollista saada lainavarusteita käyttöön. Lippukuntamme voi lainata makuupussia, makuualustaa, rinkkaa ja ruokailuvälineitä. Muitakin varusteita voi kysyä lainaan, selvitellään niiden saatavuutta. Lainavarusteiden tarpeesta tulee ilmoittaa Kuksa-ilmoittautumisen yhteydessä.

Johtajat (samoajat, vaeltajat, aikuiset) leireilevät tällä kertaa ilmaiseksi mahdollistaen nuorempien ikäluokkien leirin. Johtajat ilmoittavat ilmoittautumisen yhteydessä tarkan leiriajan.

Tarpojat ja liljat

Tarpojien leiriohjelmaan kuuluu liljat. Liljojen aikana tehdään 24 tunnin ajan liljaan kuuluvaa tehtävää. Mieluisin lilja valitaan jo ilmoittautumisen yhteydessä. Pyrimme toteuttamaan liljatoiveet.

Liljavaihtoehdot leirillä ovat seuraavat:

1) Makuupussililja – vietä 24 h kavereiden kanssa makuupussissa! Voitte jutella, herkutella, askarrella, tehdä vatsalihaksia – miten maailman voikaan kokea makuupussista käsin?

2) Luovuuslilja – päästä luovuus irti ja ideoi, suunnittele ja toteuta luovia juttuja 24 h. Luovuus voi olla piirtämistä, askartelua, käsitöitä, musisointia, näyttelemistä – mitä vain ja vaikka kaikkia näitä!

3) Tuntililja – vietä 24 tuntia niin, että teette aina yhtä juttua tunnin kerrallaan. Syötte tunnin, lepäätte tunnin, juoksette/laulatte/askartelette… tunnin – mitä kaikkea leirillä voikaan tehdä?

Miten leirille ilmoittaudutaan?

Huoltaja ilmoittaa sudenpennun, seikkailijan, tarpojan ja samoajan leirille Kuksassa omalla partio-ID:llään. Jos ilmoittautumisen yhteydessä syntyy ongelmia, olethan yhteydessä jäsenrekisterinhoitajaan (Laija Olasvuori, 050 547 3090).

Ilmoittautumislomakkeen tietoja voi muokata vielä jälkikäteen ennen ilmoittautumisen loppumista. Myös osallistumisen peruminen ilman veloitusta on mahdollista ilmoittautumiseen loppuun saakka. Sairastapauksissa leirimaksuun voi hakea korvausta partiovakuutuksesta. Ilmoittautumislomakkeessa on vielä tarkempaa tietoa peruutuskäytännöistä. Koronaan viittaavien oireiden takia leiri tulee perua vielä vaikka lähtöaamuna. Leirille ei voi tulla sairaana.

Leirille ilmoittautumisaika on kaksi viikkoa, eli ilmoittautuminen loppuu 17.6.2021, jälki-ilmoittautumista EI ole tarjolla.

Ilmoittaudu tämän linkin kautta leirille: kuksaan.fi/42512

Miten leirille kuljetaan?

Leirille järjestetään yhteiskuljetus tilausbusseilla seikkailijoille, sudenpennuille sekä perhepartiolaisille. Tarpojat ja samoajat pääsevät fillaroimaan leirille ja takaisin. Pyöräilijöiden rinkat kuljetetaan leirialueelle autolla, joten pyöräilijät tarvitsevat vain repun selkään. Pyöräilykypä on pakollinen. 

Miten leirillä majoittaudutaan?

Leirillä majoitutaan lippukunnan teltoissa (seikkailijaikäisestä ylöspäin voi valita majoitukseksi myös oman teltan). Halutessaan seikkailijat ja sitä vanhemmat voivat nukkua myös omissa riippumatoissa, kunhan mukana on puunhalaajat sekä tarppi sateen varalle. 

Milloin leiristä tulee lisää infoa?

Osallistujille lähetetään ilmoittautumisen päätyttyä leirikirje, josta löytyy kaikki tarpeellinen tieto leiristä varustelistoineen.

Koronaan varautuminen

Leiri on jaettu kahteen osaan, jotta pystymme takaamaan paremmin leiriläisten ja johtajien turvallisuuden. Ensimmäisellä leirillä leireilevät seikkailijat ja tarpojat ja heidän ohjelmansa on erillään toisistaan. Kun seikkailijoiden ja tarpojien leiri loppuu lauantaiaamusta, saapuvat paikalle sudenpennut ja perhepartiolaiset.

Leirille tullaan vain terveenä – velvoitamme jäämään kotiin sairaana! Jos leiriläinen sairastuu leirin aikana, tulee hänet hakea kotiin heti samana päivänä huoltajien tai muiden lähiomaisten toimesta.

Leirillä huolehditaan hyvästä käsihygieniasta niin hyvin, kuin se leiriolosuhteissa onnistuu. Käsidesiä on myös tarjolla. Ohjaamme leiriläisiä oikeaan aivastus-, yskimis- ja niistämistapoihin.

Leirillä ollaan ulkona ja majoittaudutaan samojen kavereiden kanssa teltassa. Isommilla myös mahdollisuus riippumattomajoitukseen tai omaan telttaan.

On myös mahdollista, että yllättäen tiukentuvien koronaohjeiden takia joudumme vielä heinäkuussa muokkaamaan leiriä tai jopa kokonaan perumaan leirin. Peukut siis kaikille pystyyn, että tilanne tästä koko ajan rauhoittuu ja pääsemme leirille. Telttailu ja leirit tekee partiolaiselle hyvää!

Nähdään leirillä!

Heräsikö kysymyksiä?

Ole rohkeasti yhteydessä leirinjohtajiin, vastaamme mielellämme kaikenlaisiin kysymyksiin!

Larissa Olasvuori, larissa.olasvuori@gmail.com, 050-5473090

Pinja Palosaari, pinja.palosaari@gmail.com