Perhepartio

Perhepartio on perheen yhteinen harrastus, johon 0–6-vuotiaat lapset osallistuvat yhdessä oman aikuisen tai aikuisten kanssa. Myös perheen isommat lapset ovat tervetulleita mukaan, mutta ohjelma on suunniteltu ensisijaisesti alle kouluikäisille.

Mastonvartijoiden perhepartioryhmä Majavat tapaa kerran kuussa noin 1,5 tunnin mittaisissa kokoontumisissa, tyypillisesti kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Ryhmänjohtajina toimivat Havu Härmä, Viima Härmä ja Mari Honkanen, mutta perheiden aikuisia otetaan mieluusti mukaan tapaamisten suunnitteluun ja toteutukseen.

Tapaamisten aikana retkeilemme porukalla metsässä ja kaupungissa, tutkimme vuodenaikojen mukana muuttuvaa luontoa, testailemme kädentaitoja, partio- ja retkeilytaitoja sekä tietysti leikimme ja vietämme aikaa yhdessä. Tärkeä osa tapaamisia on myös kotoa tuotujen eväiden syönti! :) Perheet toimivat usein omina tiimeinä tai parin perheen pienryhmissä aikuisten auttaessa ja ohjatessa lapsia.

Perhepartiossa kaikki toimintaan osallistuvat perheenjäsenet ovat Mastonvartijoiden jäseniä. Sekä mukana kulkeva aikuinen tai aikuiset että perheen lapset liittyvät partion jäseniksi sekä maksavat jäsenmaksun, jos haluavat jäädä mukaan toimintaan tutustumiskertojen jälkeen.

Partion jäsenmaksu vuodelle 2023 on aikuisille 64,50 € sekä 46-vuotiaille lapsille 23,50 €. Alle 4-vuotiailta ei peritä omaa jäsenmaksua. Jos perhepartioon osallistuu myös perheen isompia sisaruksia, tulee heidätkin liittää partion jäseniksi ja maksaa heistä jäsenmaksua. Partion jäsenmaksu sisältää partiovakuutuksen.

Tarkemmat ohjeet partioon liittymisestä ja jäsenmaksuista löydät täältä.

Innostus heräsi, miten pääsemme mukaan?

Perhepartiota voi tulla kokeilemaan kaksi kertaa sitoutumatta toimintaan.

Jos perheenne on kiinnostunut tulemaan mukaan, laitathan rohkeasti WhatsApp- tai tekstiviestiä tai sähköpostia perhepartiovastaava Havulle, jonka yhteystiedot löydät alempaa sivulta. Viestissä voit kertoa, keitä toimintaan olisi tulossa mukaan sekä antaa puhelinnumerosi, jos saamme lisätä sinut perhepartioryhmä Majavien yhteiseen WhatsApp-ryhmään. WhatsApp-ryhmässä saat tietoa tulevasta toiminnasta ja voit ilmoittaa perheesi mukaan tapaamisiin. Kahden tutustumiskerran jälkeen voitte tehdä perheessänne päätöksen, haluatteko liittyä partion jäseniksi ja jatkaa mukana toiminnassa.

Näin saat meihin yhteyden

Innostusta lähteä mukaan? Kysyttävää perhepartiosta? Ehkä liittyisit jopa joukkoomme yhdeksi ryhmänjohtajista? Ollaan yhteyksissä!

Havu Härmä
Mavan perhepartiovastaava
puh. 045 111 2810
havu.harma(a)gmail.com

Perhepartion kokoontumiset syksyllä 2023

PäivämääräKellonaikaPaikkaMitä tehdään?
Keskiviikko 16.8.202316:45-20:30Lähtö Latokasken koulun pihalta, Kulolaakso 1. Kisa sijoittuu Latokasken tv- ja radiomaston ympäristöön. Maasto ei sovellu rattaille.Mastonvartijoiden oma leikkimielinen partiotaitokilpailu Mastoralli kutsuu kisaamaan ne perhepartiolaiset, jotka ovat olleet mukana toiminnassa jo keväällä 2023. Perhepartiolaiset osallistuvat sudenpentujen sarjaan aikuistensa kanssa.
Sunnuntai 3.9.2023 10:30–12:00Mastonvartijoiden kolo, Kaskipiha 1, sisäänkäynti Latokasken ostarin takana olevalta kujaltaMavan Majavat palaavat kesälaitumilta! Perhepartion syksy startataan ulkona luonnon värien keskellä leikkien ja kololla omia majavamerkkejä askarrellen.
Sunnuntai 8.10.202310:30–12:00Tapaaminen pidetään ulkona, kokoontuminen Mastonvartijoiden kolon edessä, Kaskipiha 1, sisäänkäynti Latokasken ostarin takana olevalta kujaltaJos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla… tarvitset ensin retkitaitoja! Perhepartio kokeilee retkikeittimien kokoamista, valmistaa pientä retkiherkkua sekä harjoittelee laavun pystyttämistä ja tietysti siellä pötköttelyä.
Sunnuntai 5.11.202310:30–12:00Mastonvartijoiden kolo, Kaskipiha 1, sisäänkäynti Latokasken ostarin takana olevalta kujaltaTällä tapaamisella kololle leviävät sekä leipomusten tuoksu että sideharsorullat, kun harjoittelemme yhdessä arjesta tuttuja taitoja keittiössä ja pienissä haaveritilanteissa. Mukaan voi ottaa oman pehmolelun, joka saattaa päästä potilaaksi nallesairaalaan. Lisäksi uusille perheille mahdollisuus perhepartiohuivien taiteiluun.
Lauantai–sunnuntai 2.–3.12.2023Aikataulu tarkentuu lähempänä retkeä, retkelle yhteiskuljetus Kiljavan leirikeskus, Vihtilammintie 45, HyvinkääMars retkelle ja makuupussiin pötkölle! Koko lippukunta lähtee yhteiselle jouluretkelle Kiljavan leirikeskukseen, perhepartiolaiset muiden mukana. Yön yli kestävälle retkelle on yhteiskuljetus, mutta omin kyydein on mahdollista tulla mukaan myös päiväseltään. Majoitumme sisätiloissa. Lisätietoa retkestä jaetaan lähempänä.
Sunnuntai 10.12.202310:30–12:00Paikka tarkentuu myöhemminTapaamisen ohjelma julkaistaan syksyn aikana