Tunnetko jo turva-aikuiset?

Tiesitkö, että Mavassa toimii kaksin kappalein turva-aikuisia? Turva-aikuinen on henkilö, johon kuka tahansa lippukunnasta tai kotiväestä voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä, jos havaitsee tai epäilee partiossa tai sen ulkopuolella esimerkiksi kiusaamista, syrjintää, häirintää tai kaltoinkohtelua. Turva-aikuisen hihasta saa nykäistä myös, jos jokin omassa, toisen partiolaisen tai huoltajan voinnissa, jaksamisessa tai käytöksessä tai ryhmän toiminnan turvallisuudessa huolettaa.

Huolta herättäneestä tilanteesta voidaan jutella rauhassa sekä etsiä yhdessä ratkaisuja ilman huolta siitä, että tieto tästä leviäisi koko lippukuntaan. Tarvittaessa turva-aikuinen myös ohjeistaa, milloin on tarpeen kartoittaa lastensuojelun tarvetta tai muita jatkotoimia sekä auttaa oikean palvelun pariin ohjaamisessa tai lastensuojeluilmoituksen teossa. Turva-aikuisten toiminta perustuu partion Turvallisesti yhdessä -ohjeistukseen, johon Mava on sitoutunut. Ohjeistukseen pääset tutustumaan täältä.

Mavassa turva-aikuisen hommia hoitavat Havu Härmä sekä Maria “Mami” Latvalahti. Kummallakin turva-aikuisista on osaamista ja taustaa sotealan tehtävistä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Liian pientä huolta tuskin on olemassakaan, joten otathan meihin rohkeasti yhteyttä, niin pohditaan yhdessä!

Tästä voit napata talteen turva-aikuisten yhteystiedot:

Havu Härmä, 045 111 2810, havu.harma(at)gmail.com

Maria “Mami” Latvalahti, 050 583 0013, maria.latvalahti(at)gmail.com