Koronapandemian vaikutukset Mavan toimintaan

Mavan kasvokkain tapahtuvaa toimintaa toteutetaan syksyllä turvatoimin

Mavan kasvokkain tapahtuvaa partiotoimintaa voidaan jatkaa syyskaudella, tietysti turvatoimien kera! Tavoitteenamme on, että ryhmät voisivat kokoontua turvallisesti kasvokkain koko syyskauden ajan.

Jotta tähän tavoitteeseen päästäisiin ja partion harrastaminen olisi mahdollisimman turvallista, noudatamme kaikessa toiminnassamme vähintäänkin seuraavia turvatoimia:

 1. Pidämme kaikki kiinni siitä, että partioon ei tulla sairaana, ei edes pienessä nuhassa tai köhässä. Tämä ohje koskee myös johtajia ja kotiväkeä! *
 2. Johtajamme pitävät kirjaa kokouksiin osallistuneista. Näin pystymme kertomaan mahdollisessa altistustilanteessa viranomaiselle tarkasti, ketkä ovat olleet läsnä missäkin kokouksessa.
 3. Pääsääntöisesti kokoonnumme ulkona, jossa turvavälejä on helpompi pitää. Kannustamme suunnittelemaan ryhmien viikkokokoukset ulos ainakin alkusyksyn ajaksi. Kololla voi kokoontua pienellä porukalla (esim. johtajien suunnittelukokoukset), kunhan turvavälit voidaan säilyttää.
 4. Oman ryhmän kanssa voi järjestää päivä- ja yöretkiä. Retkiä järjestäessä tulisi ottaa huomioon hygienia ja väljä majoittuminen ja kannustammekin järjestämään yöretket ainakin alkusyksyn aikana maastossa!
 5. Kannustamme lippukunnan kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia kasvomaskin käyttöön aina sisätiloissa sekä ulkona ainakin siinä tapauksessa, että turvavälien säilyttäminen ei ole mahdollista, jos tämä on terveyden puolesta mahdollista. Maskeja voi joko hakea kololta tai hankkia ryhmän johtajien käyttöön oman maskipaketin lippukunnan rahoilla.
 6. Pidämme huolta käsien puhtaudesta. Ryhmälle on hyvä hankkia oma käsidesi mukaan ulkokokouksiin. Jos käytämme sisätiloja, pesemme kädet sekä tullessa että lähtiessä. Käsidesiä on hankittu kololle ja Mavan kaappiin Kantokasken koululle.
 7. Jos käytämme koloa tai muita sisätiloja, desinfioimme ovenkahvat ja WC-tilojen pinnat tilan käyttämisen jälkeen.
 8. Kun käytämme yhteisiä välineitä, desinfioimme kädet käyttäjän vaihtuessa. Myös välineitä ja pintoja on hyvä desinfioida mahdollisuuksien mukaan.
 9. Keksimme sisaruspiirille vaihtoehtoisia toteutustapoja, joissa emme pidä käsistä kiinni.
 10. Valitsemme partiokokouksiin ja -tapahtumiin sellaisia aktiviteetteja, jotka eivät sisällä ihokontaktia.
 11. Ryhmien retkeillessä joko päivä- tai yöretkellä jokaisen retkelle osallistuvan täytyy ilmoittautua jäsenrekisteri Kuksaan, myös johtajien. Ikäkausivastaavat ja johtokuusikko auttavat mieluusti johtajia Kuksa-tapahtumien luomisessa.
 12. Olemme muokanneet retkiemme ja tapahtumiemme peruutusehtoja siten, että peruuttaminen on mahdollista sairastapauksen johdosta samaan aamuun asti niin, että siitä ei koidu osallistujalle maksua. Emme vaadi siis syksyllä lääkärintodistusta sairastapauksissa.

* Mastonvartijoiden hallituksen ja johtokuusikon linjauksen mukaisesti partiotapahtumiin, kuten viikkokokouksiin, retkille ja tapahtumiin, ei voi tulla, jos on edes vähäisiä flunssaoireita. Tämä koskee myös tilanteita, joissa koronaviruksen osalta on saatu negatiivinen testitulos. Näin pidämme yhdessä huolta siitä, etteivät edes tavan flunssat pääse tarttumaan ja aiheuta terveydenhuollolle, kotiväelle sekä lippukunnan vapaaehtoisille ylimäärästä vaivaa ja kuormitusta. Toimintaan on tervetullut taas, kun kaikki flunssaoireet ovat kadonneet!

Mastonvartijoiden johto seuraa koronatilannetta aktiivisesti ja tiedottaa jäseniään ja kotiväkeä muutoksista. Mastonvartijoiden toiminnassa noudatetaan Pääkaupunkiseudun Partiolaisten, Suomen Partiolaisten sekä Suomen hallituksen ajantasaisia linjauksia.

Piirin maaliskuussa järjestämät kurssit ja tapahtumat on muutettu etämuotoisiksi, peruttu tai toteutusajankohta siirretty myöhempään ajankohtaan laajojen koronarajoitusten ollessa edelleen voimassa pääkaupunkiseudulla vähintään 30.4. asti. Ilmoittautuneille on lähetetty tästä viesti jäsenrekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Vinkkejä ja linkkejä johtajille

Alle 20-vuotiaiden kokouksissa kannattaa nyt suunnata kolon tai koulujen pihoille, lähipuistoihin, -metsiin ja -pururadoille. Muistathan infota kotiväkeä ulkokokouksista, jotta viikkokokouksiin osataan varautua säänmukaisella varustuksella.

Poikkeusajan partioon on koottu vino pino vinkkejä. Ehkäpä näiden linkkien takaa löytyisi idea seuraavaan kokoukseen?

Jos kaipaat apua ulko- tai etäpartiotoiminnan toteuttamiseen, ovat tukenasi esimerkiksi ikäkausivastaavat, ohjelmajohtajat Hansu ja Laura sekä pestijohtajat Laija ja Havu. Ota yhteyttä, niin pohditaan yhdessä! :)

Etäpartio

Vaikka naamatusten ei voida tavata, ilman partiota ei silti tarvitse jäädä! Poikkeusaikana partiossa on kehitelty toinen toistaan hauskempia aktiviteetteja, joita voit tehdä kotioloissa. Vinkkejä ja aktiviteetteja etäpartioon on koottu lippukunnan sivuille sekä Suomen Partiolaisten sivuille. Voit myös jättää omat ehdotuksesi Suomen Partiolaisten vinkkipankkiin ja kurkata muilta tulleet ideat tämän linkin takaa.

Johtaja, jos kaipaat apua etäpartiotoiminnan toteuttamiseen, ovat tukenasi esimerkiksi ohjelmajohtajat Hansu ja Laura sekä pestijohtaja Laija. Ota yhteyttä, niin pohditaan yhdessä!

Jäikö jokin mietityttämään?

Mastonvartijoiden johto vastaa mahdollisiin kysymyksiin sähköpostitse osoitteessa mastonvartijat1982@gmail.com. Uusimmat ohjeistukset turvalliseen partiotoimintaan pääkaupunkiseudulla löydät tältä sivustolta. THL:n julkaisemaa luotettavaa, ajankohtaista tietoa koronaviruksesta saat tämän linkin takaa.

Kyynärpäätäsi klikaten,
Mastonvartijoiden johto